Aanbod - Toekomstsessies

Aanbod
Brainstormen & creatief denken

Het begint met een innovatieve mindset

Zijn jullie als organisatie of afdeling op zoek naar nieuwe oplossingen maar komen jullie steeds weer op hetzelfde uit? Hoor je vaak dat je medewerkers op gaan zien tegen brainstormen omdat er toch niet echt iets vernieuwends uitkomt? Terwijl jij zo graag wilt dat ze vaker outside-the-box-denken en actief op zoek gaan naar nieuwe frisse oplossingen? Dan is het de hoogste tijd voor een training creatief denken.

Een training creatief denken helpt jullie om een innovatieve mindset te ontwikkelen die nodig is om te kunnen vernieuwen.

Als het aan het brein ligt, blijven jullie namelijk wandelen op de gebaande paden. We mensen zijn gewoontedieren. In de training creatief denken leer ik jullie hoe je je denken kunt verbreden, anders kunt denken om te zien wat er al is maar met het huidige denken niet in beeld komt. Het leuke is dat je je hersenen kunt trainen om anders te denken net als de spieren in je lijf.  Je zult versteld staan hoe snel jullie na de training nieuwe perspectieven en creatieve oplossingen ontdekken. Een creatief brein ziet altijd meer als een ander, meer kansen, mogelijkheden en ideeën. En die brainstorm waar je mensen zo tegenop zien? Die is straks geen enkel probleem meer.

Teamtraining Altijd een goed idee

Misschien wil je nog een stap verder gaan en je team blijvend verzekeren van innovatievermogen? Dan is de teamtraining Altijd een goed Idee geschikt. Tijdens deze training leer ik jullie de kneepjes van het creatieve brainstormen. Jullie ervaren de kracht van het creatieve proces en krijgen praktische handvatten om regelmatig zelf een ideeënbrainstorm te organiseren. Een leuke en inspirerende manier om structureel ideeën te laten stromen in je organisatie.

Faciliteren creatieve brainstorm

Wil je geen training maar zoek je begeleiding bij een brainstorm. Geen probleem. Tijdens een ideeënbrainstorm zet ik jullie in korte tijd in de creatieve modus. We gaan verder dan ‘gewoon brainstormen'. Door het kiezen van de juiste startvraag en de inzet van brainstormtechnieken, help ik jullie je denken een twist te geven zodat er een ongelooflijke ideeënstroom op gang kan komen. Door denkpatronen te doorbreken, wordt er letterlijk alle kanten op gedacht. Je zilt versteld staan van het resultaat: een nieuwe ideeën waarmee jullie de volgende dag al aan de slag kunnen.

Ik leer jullie graag creatief te denken om ideeën te laten stromen en innovatie in gang te zetten. Zullen we een sessie plannen?

Iedereen kan creatief denken!

Creatief denken kan iedereen. Veel van ons zijn alleen vergeten hoe het moet en houden vast aan logisch denken. Maar zoals Einstein ooit zei: 'Logisch denken brengt je van A naar B, creatief denken brengt je overal.' Creatief denken is eenvoudig te leren. Als je eenmaal de creatieve vaardigheden onder de knie hebt, zul je ervaren dat je denken vanzelf veel flexibeler wordt. Creatief denken helpt ingesleten denkpatronen te doorbreken en met een nieuwe frisse blik naar een situatie of vraagstuk te kijken. Je ziet sneller nieuwe oplossingen of kansen waar anderen blijven steken in probleemdenken. Creatief denken behoort tegenwoordig tot de top drie belangrijkste vaardigheden op de werkvloer. Creatief denkvermogen is in mijn ogen onontbeerlijk voor elke organisatie die toekomstbestendig wil werken.

Interesse in een training creatief denken of een brainstorm?

Heb je interesse in een training of wil je begeleiding bij een brainstorm? Neem dan gerust contact met op om de mogelijkheden te bespreken. Ik help je graag de innovatiekracht binnen je organisatie of team te ontketenen!