Aanbod - Toekomstsessies

Aanbod
Inspiratieworkshops

Inspiratie voor je team of studiedag

Wil je vernieuwing binnen je team, afdeling of organisatie op gang brengen? En ben je op zoek naar inspiratie met een luchtige, verfrissende  aanpak?

Boek dan een inspiratiesessies! Mijn inspiratiesessie stimuleren mensen 'routinedenken' los te laten en door anders te gaan denken. Ik prikkel jullie graag om met een andere blik naar je de huidige situatie te kijken. Hieronder een paar voorbeelden. Natuurlijk is er nog meer mogelijk om jullie te inspireren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Ik ontwikkel graag sessies op maat.

  • Inspiratiesessie Share & Create 

Wil je als organisatie succesvol blijven dan is samen innoveren essentieel. Innovatie steunt op drie belangrijke pijlers: creativiteit, betrokkenheid en kennis. Voor kennisdelen en creativiteit geldt delen is vermenigvuldigen. Door samen te creëren ontstaat meer onderlinge verbinding en betrokkenheid. In deze sessie delen deelnemers actief successen en valkuilen uit de afgelopen periode vanuit een veilige setting te delen. De nadruk ligt op samen leren. Dat levert herkenning en Aha-momenten op. In de tweede helft van deze workshop staat de vraag 'hoe willen dit anders doen?' centraal. Deelnemers ontwikkelen samen nieuwe oplossingen voor huidige uitdagingen. Zo wordt innovatief denkvermogen versterkt en houden jullie concrete nieuwe oplossingen over om succesvol te kunnen vernieuwen.

Tijd: 1 dagdeel. Deze workshop is ook in het Engels beschikbaar.

  • Inspiratiesessie Psychologische veiligheid als basis om te kunnen innoveren 

Het creëren van psychologische veiligheid in teams is een belangrijke voorwaarde om samen te kunnen vernieuwen. In deze workshop leren deelnemers wat psychologische veiligheid is en hoe je psychologische veiligheid ontwikkelt. Dat is namelijk niet alleen iets voor teamleiders ook teams onderlingen kunnen hier mee aan de slag. Deelnemers krijgen praktische handvatten om psychologische veiligheid binnen hun team te vergroten.

Tijd: 1 dagdeel. Deze workshop is ook in het Engels beschikbaar.

  • Inspiratiesessie De kracht van inclusieve besluiten nemen

Je wilt graag meer diversiteit in je team. Nieuwe mensen met andere ideeën, nieuwe perspectieven, meningen en opvattingen. Samenwerking vraagt dan om ruimte te geven aan alle verschillen en tegelijkertijd samen besluiten te nemen waar iedereen achter staat. In de praktijk is dat soms ingewikkeld. Het sleutelwoord is inclusie. Verschillen kunnen leiden tot vooroordelen, geroddel, uitsluiting of botsingen en dat levert onderlinge spanningen op in je team. Als teamleider vraag je je af, hoe kan ik hier goed mee omgaan? Hoe zorg ik dat iedereen betrokken is en we kunnen profiteren van onze diversiteit? In deze workshop leer je hoe inclusie werkt, welke randvoorwaarde nodig zijn om inclusief te werken en hoe je dat praktisch vorm kunt geven. De aanpak in de training is afgeleid uit de methode Deep Democracy.

Tijd: vanaf 1 dagdeel

  • Pak-Je-Kans.

Wil je dat je team of afdeling op een luchtige manier geprikkeld wordt om meer kansgericht te denken. Dan is deze workshop geknipt voor jullie.  Een sessie om spelenderwijs nieuwe kansen te ontdekken en belemmeringen om te buigen. Met als resultaat een meer kans-gerichte houding in je team.

Tijd: 1 dagdeel

 

Inspiratie zet in beweging

Inspiratie is dat vonkje dat we nodig hebben om in beweging te komen. Soms is er maar een kleine beweging nodig om zaken anders aan te pakken. Je opent je blik en ziet ineens nieuwe kansen. Daar waar mensen geïnspireerd zijn, ontstaat hoop, nieuwe energie en creativiteit. Ik neem jullie graag mee op ontdekkingsreis naar vernieuwing en innovatie.

Enkele reacties van deelnemers na een inspiratiesessie

'De inspiratieworkshop heeft mij een hele brede kijk gegeven op veilig gedrag op de werkvloer en hoe je dat kunt versterken. - Tijdens de sessie hadden we een leuke positieve vibe. Een zeer inspireerde workshop - Ik vind het vooral een goede reminder dat ook kleine gebaren een groot effect kunnen hebben op zorgen voor een prettige werkervaring voor jezelf en mijn team.- Bedankt voor de interessante workshop! Ik leerde om op een verfrissende manier nieuwe kansen te zien. Leuk gedaan!’ 

Op zoek naar een inspiratiesessie of meer weten?

Graag denk ik mee over een workshop of sessie die aansluit bij jullie organisatie en wensen.
Interesse? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.