Inspiratieworkshops

Wil je in een ochtend of middag vernieuwing binnen je team, afdeling of organisatie op gang brengen? En ben je op zoek naar inspiratie met een luchtige, verfrissende aanpak? Boek een inspiratiesessie! Hiermee zet je anders te denken en vernieuwing aan in jullie samenwerking.

Inspiratie voor je team of studiedag

Inspiratie is dat vonkje dat we nodig hebben om in beweging te komen. Soms is er maar een kleine beweging nodig om zaken anders aan te pakken. Je opent je blik en ziet ineens nieuwe kansen. Daar waar mensen geïnspireerd zijn, nieuwe energie en creativiteit.

Ik prikkel jullie graag om met een andere blik naar jullie huidige samenwerking te kijken. Hieronder zie je een paar voorbeelden. Natuurlijk is er nog meer mogelijk. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, ik ontwikkel graag een sessie op maat waarmee ik je meeneem op een ontdekkingsreis naar vernieuwend denken en samenwerken.

De workshop heeft geholpen om onze samenwerking te verbeteren. De insteek was praktisch. We hebben geleerd om hardop te benoemen wat ons belemmert en beïnvloedt in ons dagelijks werk. Zeer waardevol.

Patrick Tijn-A-Lim, TomTom

Inspiratieworkshop Share & Create

Wil je als organisatie succesvol blijven dan is samen innoveren essentieel. Innovatie steunt op 3 belangrijke pijlers: creativiteit, betrokkenheid en kennis. Voor kennis delen en creativiteit geldt: delen is vermenigvuldigen. Door samen te creëren ontstaat meer onderlinge verbinding en betrokkenheid.

In deze sessie delen deelnemers in een veilige setting hun successen en valkuilen uit de afgelopen periode. De nadruk ligt op samen leren. Dat levert herkenning en aha-momenten op. In de tweede helft van deze workshop staat de vraag 'hoe willen dit anders doen?' centraal. Je ontwikkelt samen nieuwe oplossingen voor huidige uitdagingen. Zo wordt jouw innovatief denkvermogen versterkt en houden jullie concrete nieuwe oplossingen over om succesvol langdurig te kunnen vernieuwen.

‘De workshop heeft ons geholpen om hardop uit te spreken wat ons dagelijks werk belemmert en hoe we hier verbetering in kunnen brengen'

Inspiratieworkshop 6 vaardigen voor een innovatieve mindset

Vernieuwing begint vaak met dingen anders zien, een nieuw perspectief te ontdekken. Om dat te kunnen doen is het belangrijk om ons brein flexibel toe houden en creativiteit te trainen. In deze korte inspiratieworkshop nemen jullie plaats in de hersensportschool. Je oefent met zes essentieel vaardigen om  je denkpatroon te doorbreken vernieuwende oplossingen te kunnen. Deze workshop zet je denken echt op een ander spoor.

'Voor iedereen die wil leren anders te kijken naar vraagstukken en op zoek is naar vernieuwde oplossingen'

Inspiratieworkshop Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid in teams is een belangrijke voorwaarde om samen te kunnen vernieuwen. Wat pas als mensen zich veilig voelen zijn ze bereid om zich open uit te spreken en eerlijk feedback te geven. In deze workshop leer je wat psychologische veiligheid is en hoe je psychologische veiligheid ontwikkelt. Dat is namelijk niet alleen iets voor teamleiders; ook teams kunnen onderling zorgen voor meer veiligheid. Deelnemers krijgen praktische handvatten om psychologische veiligheid binnen het team te vergroten.

‘De inspiratieworkshop heeft mij een hele brede kijk gegeven op veilig gedrag op de werkvloer en hoe je dat kunt versterken'

Inspiratieworkshop De kracht van inclusieve besluiten nemen

Je wilt graag meer diversiteit in je team. Nieuwe mensen met andere ideeën, nieuwe perspectieven, meningen en opvattingen. Samenwerken vraagt dan om ruimte voor alle verschillen en tegelijkertijd samen besluiten te nemen waar iedereen achterstaat. In de praktijk is dat soms ingewikkeld. Het sleutelwoord is inclusie. Verschillen kunnen leiden tot vooroordelen, geroddel, uitsluiting of botsingen en dat levert onderlinge spanningen op in een team. Als teamleider vraag je je af: Hoe kan ik hier goed mee omgaan? Hoe zorg ik dat iedereen betrokken is en we kunnen profiteren van onze diversiteit?

In deze workshop leer je hoe inclusie werkt, welke randvoorwaarden nodig zijn om inclusief te werken en hoe je dat praktisch vormgeeft. De aanpak in de training is afgeleid uit de methode Deep Democracy.

‘Fijn om een tool te hebben om beter met verschillende standpunten in mijn team om te kunnen gaan'

Inspiratieworkshop Pak je kans

Wil je dat je team of afdeling op een luchtige manier geprikkeld wordt om meer in kansen te denken? Dan is deze workshop geknipt voor jullie. Pak je kans is een sessie om spelenderwijs nieuwe kansen te ontdekken en belemmeringen om te buigen. Met als resultaat een meer kans-gerichte houding in je team.

‘De workshop leerde mij om op een verfrissende manier nieuwe kansen te zien. Leuk gedaan!'

Zin in een inspiratieworkshops? Bel, mail of app me!

Ik denk graag met je mee of een workshop of inspiratiesessie bij jouw doel past. Neem contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden. De meeste workshops kunnen ook in het Engels.