Coaching voor teamleiders 

Leiderschap gaat vandaag de dag niet over het kennen van alle antwoorden, maar over het ombuigen van onzekere omstandigheden in groeimogelijkheden. Wil jij als leider samen met je team vernieuwing realiseren maar krijg je weinig verandering en betrokkenheid voor elkaar, dan is deze leiderschapscoaching iets voor jou.

Innovatie vraagt om nieuw leiderschap. Ben jij er klaar voor?

Misschien denk je nu: dat klinkt mooi maar mijn praktijk ziet er anders uit. Je werkt hard om je team te inspireren maar ondanks al je inzet en 1-op-1-gesprekken merk je dat je team te weinig verandert. Het voelt alsof je er hard aan moet trekken om betrokkenheid en vernieuwing te realiseren.

Je merkt dat:

  • er vaak stiltes vallen in teamvergaderingen en er te weinig nieuwe ideeën op tafel komen
  •  teamleden meer op eilandjes werken dan samen als één team
  • tijdens teammeetings steeds naar jou gekeken wordt en iedereen wacht op duidelijke instructies voordat men iets nieuws oppakt
  • bij discussies teamleden snel in tegenstellingen vast komen te zitten en verschillen lastig te overbruggen zijn

Hele herkenbare situaties die aangeven dat de innovatiekracht van je team op slot zit. Dit patroon doorbreek je door jouw leiderschapsstijl aan te passen.

Britta gaf mij goede feedback en een duidelijke richting voor de ontwikkeling van mijn team. Ze zette me op scherp. Elke sessie resulteerde in nieuwe inzichten die ik kon gebruiken. Het belangrijkste inzicht was voor mij dat ik meer het team als geheel moet aanspreken om de betrokkenheid te verhogen.

Jeroen Breeuwer business application leader TomTom

Zo werkt een coaching traject

In het coachingstraject ga ik met jou aan de hand van je persoonlijke vraag en behoefte praktisch aan de slag. Stap voor stap bespreken we situaties uit je dagelijkse praktijk met je team en rijk ik je nieuwe kennis en handvatten aan die je helpen een innovatieve teamcultuur te creëren.

Thema's waar ik met teamleiders aan werk zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe zorg je voor minder eilandjes en meer onderlingen samenwerking gebaseerd op verbinding en vertrouwen
  • Hoe stimuleer je gesprekken in je team waarbij alle teamleden open kennis, ideeën en meningen delen
  • Hoe zorg je ervoor dat teamleden zich betrokken voelen en komen met eigen initiatief
  • Hoe  faciliteert je continue leren in je team zodat jullie samen blijven groeien
  • Hoe leg je de basis van waaruit teamleden de status quo durven te bevragen en lef hebben om iets nieuws uit te proberen

Tijdens de coaching staan jouw specifieke leerwensen en je casus centraal. Ik help je te reflecteren op jouw gedrag zodat je meer te weten komt over je eigen talenten en valkuilen. Tussen de bijeenkomst door heb je de gelegenheid om te oefenen met nieuwe vaardigheden. Zo behaal je leerrendement. De focus in mijn coaching voor leiders ligt op het creëren van duurzaam, inclusief en toekomstgericht leiderschap. Een gemiddeld coaching traject omvat minimaal 5 sessies van 1,5 uur.

Nieuwsgierig? Bel, mail of app me!

Ben je benieuwd of leiderschapscoaching iets voor je is? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Ik bied coaching aan in het Nederlands, Engels en Duits.