Inspiratieblog

Slider

Geluk

Een vriend van mij zegt als afscheidswoord altijd: ‘geluk!’ Ik word daar elke keer zo blij van, want van geluk kun je niet genoeg hebben.

De dikke van Dale beschrijft geluk als een ‘gunstige loop van de omstandigheden’. Kijk, daar kun je iets mee. Door een gunstige loop van omstandigheden ben ik namelijk elf jaar geleden in het Oostelijke Havengebied komen te wonen. En wie wil na 1 januari nog beweren dat het geen wijk is met een hoge geluksfactor? Onze wijk viel namelijk in januari weer in de prijzen bij de Postcodeloterij. Zo’n megakanjer van de loterij valt hier niets voor niets voor de tweede keer.

Omdat er in deze wijk veel kleine zelfstandigen (ZZP’ers) met een of meerdere loten wonen, kan er gelukkig weer flink geïnvesteerd worden. Zo las ik toen bekend werd hoeveel een lot waard was de volgende tweet : “Nog geen tweet gelezen over de postcodekanjer die gister bekend werd. Nou, wij hebben het al uitgegeven #Apple. Fijn. Eindelijk design & tempo!” Goed zo @Mnca. Het geld moet rollen.

Ik vind dat je je als eenpitter serieus moet nemen en dat doe je door acties te ondernemen om je bedrijf te verbeteren. Succes en geluk als ondernemer hangen namelijk  onvermijdelijk af van het ondernemen van acties. Succes en geluk komen niet zomaar uit de lucht vallen. Waar het bij succes gaat om ondernemen van acties om je doelen te bepalen en behalen, is geluk vooral een onderneming met gedachten en emoties. Een mind-set die vraagt om een open en positieve houding: de houding om het glas steeds halfvol te zien. Ik las een keer de volgende anekdote over Tiger Woods. Op de vraag of geluk bij het winnen van een golftoernooi niet ook een grote rol speelt, zei hij: ‘Ja, dat klopt. Maar ik merk dat naarmate ik meer oefen ik meer geluk heb.’ Uiteindelijk wordt ons gedrag natuurlijk niet door een gunstige loop van de omstandigheden gedicteerd, maar door de keuzes die we maken. Soms kun je je succes een handje helpen. Vertrouw op je geluk en koop vandaag nog een lot.