Over Britta Lassen

Over Britta Lassen
Wie ben ik?

Kijken met een open blik

Als open en positief type ben ik geïnteresseerd in mogelijkheden die niet zo voor de hand liggen. Op een routineklus moet je mij niet zetten. Ik hou van vernieuwen. Niet te snel oordelen is een motto dat ik behartig. Openstaan voor wat ik nog niet ken, verrijkt me en schept kansen voor vernieuwing. Dat heb ik zelf al vaak ervaren en ik gun het elke organisatie. Ik ben een beelddenker en zie mezelf als inventief, waarbij ik altijd oog houd voor de ideeën van anderen. Vernieuwen doe ik namelijk graag samen. Mensen noemen mij hartelijk, enthousiast en fantasierijk. Of een creatieve visionair en een inspiratiebron. Dat zijn omschrijvingen waar ik blij van word, want het is precies wat ik wil bijdragen met mijn werk.

Ik woon in Amsterdam op een eiland in het Oostelijke Havengebied, ben gek op natuur, bak graag taarten, hou van verrassingen en geniet van mijn twee bijna volwassen jongens.

Ik kijk met een brede blik naar wat nodig is. Ik inspireer, boor creativiteit aan en help stappen te zetten die leiden tot duurzame vernieuwing.

Mijn ervaring

Ik hou van ontdekken. In 1986 verhuisde ik als jonge studente van Hamburg naar Amsterdam. Een verhuizing naar een ander land betekent uit je comfortzone gaan. Je merkt dat wat eerder vanzelfsprekend voor je was, in een andere context anders werkt. Het inzicht ‘Oh, dit kan ook anders’ was een belangrijke eyeopener voor mij. Het heeft me geleerd dat er niet één manier van doen is en niet één waarheid.

Na mijn opleiding tot gedragskundige en sociaal wetenschappelijk onderzoeker, ontwikkelde ik me tot projectleider en projectmanager in het Sociaal Domein. Daarbij ontdekte ik steeds meer dat mijn kracht ligt in het coachen en faciliteren van groepsprocessen. Het was een logische stap dit verder te ontplooien. Inmiddels heb ik ruim twintig jaar ervaring in het begeleiden van teams en groepen. Sinds 2010 ben ik eigenaar van Training with a Twist.

Mijn missie is teams en groepen te begeleiden om succesvol samen te vernieuwen.

Mijn visie: denken en doen met een twist

Met Training with a Twist draag ik bij aan vernieuwing in organisaties. Zonder vernieuwing staat iedere organisatie stil. De twist staat voor een draai naar een andere richting: door een vraagstuk vanuit meerdere perspectieven te bekijken, doe je nieuwe inzichten op. Dat zorgt voor energie en leidt tot een andere mindset. Want anders werken begint met anders denken.

MOOI-methodiek

Naast eigenaar van Training with a Twist, ben ik ook eigenaar van de MOOI-methodiek. Dit is een unieke methode voor sociale professionals die vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven ondersteunen. De MOOI-methodiek geeft structuur en praktische handvatten om een verandertraject met een non-profitorganisatie succesvol te begeleiden. Ik bied de methodiek aan als driedaagse training.