Over Britta Lassen

Over Britta Lassen
Mijn aanpak

Aanpak op maat

Ik zie ontzettend veel ongebruikt potentieel in organisaties. Medewerkers die weinig nieuwe ideeën inbrengen, teams die langs elkaar heen werken. Afdelingen op eilandjes. Veranderplannen waar het MT verschrikkelijk aan moet trekken. Teamleiders die vooruit willen maar niet weten hoe ze hun team meekrijgen. Zo zonde! Met mijn aanpak laat ik energie en creativiteit weer stromen.

Natuurlijk is elke organisatie anders. Ik neem daarom de tijd voor een goed intakegesprek. Samen stemmen we af welke aanpak het beste past bij jouw vraag en specifieke situatie: teamcoaching, procesbegeleiding, een training, inspiratieworkshop of een combinatie hiervan. Ik ga voor herkenbare inhoud en duurzaam resultaat.

Mijn werkervaring combineer ik met elementen uit mijn diverse opleidingen over creatief denken, Deep Democracy en teamcoachen. Ik geloof dat mensen altijd meer kunnen dan ze laten zien en gebruik daarom ook graag de wijsheid, kennis en kunde die al in de groep aanwezig is. Niets is waardevoller dan sluimerend potentieel wakker te maken. Daar voeg ik aan toe wat nodig is om een fris perspectief te ontdekken en een nieuwe beweging te maken.

Ik stimuleer mensen om vanuit verschillende perspectief te kijken.

Vernieuwen vanuit verbinding

Vernieuwing leeft van verbinding. Doordat ieder vanuit eigen perspectief kijkt, zie je samen het hele plaatje. Alleen vanuit echte verbinding lukt het om samen succesvol op pad te gaan. Ik ervaar telkens weer dat verbondenheid lijkt tot vertrouwen en een ‘het-kan-wél’-houding. Wanneer mensen zich veilig voelen bij elkaar, kunnen zij open op zoek gaan naar nieuwe invalshoeken, kansen en oplossingen. Toegegeven, dat gaat niet van vandaag op morgen. Het vraagt aandacht, tijd en ontwikkelruimte. Maar eenmaal op pad leidt het tot zulke mooie resultaten.

Mijn stijl kenmerkt zich door een creatieve en oplossingsgerichte houding. Alhoewel ik heel analytisch kan denken, vertrouw ik ook op mijn intuïtie. Ik sta stil bij wat er is en niet gezegd wordt. Juist door dat met elkaar te delen, kun je patronen doorbreken. Mijn klanten noemen me creatief, inspirerend, enthousiast, verbindend en warm. Ze waarderen dat ik snel tot de kern weet door te dringen van wat er werkelijk speelt. En hen zo ondersteun bij het maken van een nieuwe beweging die leidt tot betere resultaten.

De twist maken voor nieuwe energie en mooie resultaten. Daar zet ik me voor in!

Denken en doen met een twist

Met Training with a Twist draag ik bij aan vernieuwing in organisaties. Zonder vernieuwing staat iedere organisatie stil. De twist staat voor een draai naar een andere richting: door een vraagstuk vanuit meerdere perspectieven te bekijken, doe je nieuwe inzichten op. Dat zorgt voor energie en leidt tot een andere mindset. Want anders werken begint met anders denken.