Inspiratieblog

Slider

Twitterkoningin

Op 11 april vierde ik mijn éénjarig Twitterjubileum. Ik had net mijn profiel op dit sociale medium aangemaakt en beschikte over een paar tweets en een klein handje vol volgers toen ik op een verjaardagsfeest werd aangekondigd als de Twitterkonigin. Ach, in een gezelschap van blinden is de eenogige al gauw koning.

De meeste vrienden en kennissen op dat feest moesten namelijk niets van Twitter weten. “Ojee, ik heb het al zo druk”, werd er groepen. En “wat heb ik nou in godsnaam te melden. Dat interesseert toch niemand.” Maar ook, “daar ben ik te oud voor.” Kijk, het eerste argument daar kan ik me nog in vinden. Ik begon en dat wil ik hier best verklappen ook met enige scepsis. Maar als ik hoor ‘daar ben ik te oud voor’, ga ik toch echt de hakken in het zand zetten. Ten eerste omdat je nog vanuit je luie stoel, traplift of rolstoel een tweet kunt sturen. Ten tweede omdat je naar mijn mening nooit te oud bent om iets nieuws te leren. De vraag moet zijn : “Wat heb ik eraan?”

Via Twitter heb ik veel leuke en ondernemende mensen in Oost ontmoet. Mensen met wie ik op straat niet zo snel in contact was gekomen. Ik maak er in ieder geval geen gewoonte van wildvreemden op straat aan te spreken. Op Twitter doe je dat wel. Je leest namelijk in iemands profiel wat hij doet en waar iemand zit. Ondernemen in dezelfde buurt verbindt. We gaan op Twitter met elkaar in gesprek, informeren elkaar, weten van elkaar wat we zakelijk doen en waar onze expertise ligt. Bovendien kunnen we elkaar helpen met tips en trucs. Dat gebeurt ook in het echte leven maar je hebt niet altijd tijd om naar al die netwerkbijeenkomsten te gaan. Twitter is dan een handige aanvulling.

Inmiddels praat ik op Twitter met veel collega ZZP-ers uit de buurt. Maar ik tweet ook met de bloemenwinkel, de boekhandel, de ijssalon enz. Ik bestel inmiddels zelfs mijn wijn al via Twitter. En als ik mijn twittermaatjes dan op straat tegenkom, gaat het gesprek gewoon verder. Ik zie Twitter als netwerktool en als nieuwschannel. Het gaat om het delen van wat er speelt. Toegegeven het kost tijd,  maar het opbouwen van contacten zie ik als een investering. Tenslotte betaalt een goed netwerk zich vanzelf terug. En dat weet trouwens ook de echte koningin. Alleen heeft zíj Twitterlakeien.